UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Опоблоці" схвалили біометричний контроль для жителів Росії

Україна вводить біометричний контроль для жителів Росії. Рішення знайшло широку підтримку.

Заступник керівника фракції "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін не бачить проблеми з введенням біометричного контролю іноземців на українському кордоні.

"Біометричний контроль - це європейська, загальносвітова практика. Коли ви їдете до США або в Європу, деякі країни вимагають, щоб ви пройшли біометричний контроль", - сказав Льовочкін журналістам у кулуарах Верховної Ради.

На його думку, кожна держава може себе захищати: Україна, Росія, Німеччина, США. "Я в цьому проблеми не бачу. Але це має бути захистом не тільки від Росії, але і від інших потенційних загроз, які можуть йти з інших країн", - додав політик.

2 вересня вступило в силу рішення РНБО від 10 липня 2017 року "Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України".

Згідно з рішенням РНБО, з 1 січня 2018 року жителі Росії і деяких інших держав зможуть потрапити в Україну тільки після пред'явлення паспорта або після зняття біометричних даних на кордоні.