UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОП відреагували на інформацію про отруєння делегатів на переговорах

Важливо, що у Зеленського так і не спростували те, що у кількох людей були відповідні симптоми.  

Радник голови ОП Михайло подоляк прокоментував інформацію видання Bellingcat про те, що три делегати на переговорах між Україною та РФ могли бути отруєні хімічною зброєю. В це число входять російський олігарх Роман Абрамович і український народний депутат Рустем Умеров.

"Всі члени переговорної групи працюють сьогодні у звичайному режимі. В інформаційному полі зараз багато інформаційних спекуляцій, різних конспірологічних версій та елементів тієї чи іншої інформаційної гри. Тому ще раз повторю — члени переговорних груп працюють сьогодні у штатних режимах", — повідомив Подоляк в коментарі НВ. 

Проте Подоляк не сказав, що симптомів отруєння у вищезгаданих людей не було. 

Читайте також: Єрмак про переговори з РФ: Неможливо йти на компроміси щодо незалежності, територіальної цілісності  та суверенітету

Завтра у Стамбулі повинен розпочатися новий раунд переговорів української та російської делегацій. Проте у Кремлі заявили, що не варто очікувати зустрічі президентів Росії та України після них. Згодом глава МЗС РФ Сєргєй Лавров зазначив, що вважає, що зараз така зустріч може стати контрпродуктивною.