UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОП прокоментували підозру для Татарова: "Зведення особистих рахунків"

Там нагадують, що будь-які дії у цій справі мають відповідати закону. 

Заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов прокоментував підписання підозри для свого колеги Олега Татрова. Він заявив, що дії органів досудового слідства не повинні нагадувати зведення особистих рахунків. 

"В зв’язку з численними зверненнями за коментарями щодо можливого підписання прокурорами САП повідомлення про підозру заступнику Керівника Офісу Президента Татарову О.Ю., дозволю наступну тезу. Кримінальний процесуальний кодекс це не посібник по PR, а будь-які дії органу досудового розслідування та процесуального контролю мають відповідати закону і не створювати враження про зведення особистих рахунків між окремими людьми", - пише Смирнов на своїй сторінці в Фейсбук. 

В зв’язку з численними зверненнями за коментарями щодо можливого підписання прокурорами САП повідомлення про підозру...

Опубликовано Андрій Смирновым Пятница, 18 декабря 2020 г.

Читайте також: НАБУ повідомило про підозру заступнику голови ОПУ Татарову

Сьогодні виконуючий обов'язки глави Спеціальної антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову. 

Нагадаємо, 1 грудня журналіст Юрій Бутусов повідомив про те, що колишній народний депутат і керівник “Укрбуду” Максим Микитась дав викривальні показання на заступника голови Офісу президента Олега Татарова у справі про махінацій з квартирами для Нацгвардії.

Також журналіст написав, що НАБУ підготувало підозру Татарову, проте суддя Вищого антикорупційного суду Мойсак нібито заблокував вручення повідомлення про підозру. Зі свого боку, у ВАКС заявили про те, що Вищий антикорупційний суд не отримував клопотання про надання дозволу на затримання Татарова.

Хто, як і навіщо руйнує антикорупційну систему України? Чому центральна влада і президент Зеленський зберігають гробове мовчання? Яку роль в розхитуванні основ держави відіграють українські олігархи і Москва? Які пласти топ-корупції можуть бути розкриті справами по ОАСК і екснардепу Микитасю? Навіщо ОПУ покриває Олега Татарова? 

Ці теми були підняті в першій частині інтерв'ю з директором НАБУ Артемом Ситником. Але головне - ви отримаєте не клаптик, а комплексне бачення ветерана антикорупційного післямайданного фронту про те, хто, як і навіщо руйнує антикорупційну систему.