UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одеській міськраді 29 депутатів є громадянами РФ – Боровик

Заступник голови Одеської ОДА закликав СБУ офіційно підтвердити або спростувати отриману ним інформацію.

В Одеській міській раді 29 депутатів, включаючи мера міста, є громадянами Російської Федерації, повідомив заступник голови Одеської обласної адміністрації Олександр Боровик з посиланням на дані СБУ.

Також, за його даними, у міськраді минулого скликання було 23 депутати, які мають російські паспорти.

"Я закликаю СБУ офіційно підтвердити або спростувати цю інформацію. Я також закликаю СБУ провести розслідування щодо звинувачень висунутих в ході журналістського розслідування Дмитром Гнапом, в тому числі і про наявність Російського громадянства у Труханова. Я прошу незалежну пресу продовжувати свої розслідування Одеської міської влади", - написав Він на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: В Одесі закидали яйцями консульство Росії

Як повідомляє Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), у розпорядженні якого виявилися документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, мер Одеси Геннадій Труханів має російське громадянство і володіє 20 офшорними компаніями. Його ім'я в якості громадянина РФ фігурує в документах панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca. В російському паспорті Труханового вказана адреса реєстрації: Московська область, місто Сергієв Посад, вулиця Паркова, будинок 5. Російські колеги журналістів "Слідство.Інфо" повідомляють, що будинок за цією адресою, швидше за все, використовувався виключно для отримання реєстрації.