UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі з'явилися борди з Ківою і фразою про розстріл автобусів з Донецька

Сам Ківа свою причетність до появи бордів заперечує.

В Одесі з'явилися агітаційні борди з символікою "Опозиційної платформи - За життя", на яких зображені Вадим Рабинович і Ілля Ківа і йдеться про розстріл автобусів Київ-Донецьк та Донецьк-Київ. Громадське повідомляє, що на бордах з символікою партії написано "Була б моя воля, я б розстрілював автобуси Донецьк-Київ і Київ-Донецьк" і "Що я відчував, коли вбивав ворогів - азарт!".

У прес-службі Ківи заперечують свою причетність до цієї політичної реклами.

"Ілля Ківа не має ніякого відношення до цих бордів, вони встановлені без його відома і дозволу. Ми самі зараз шукаємо, хто це зробив і навіщо", - сказав представник політика.

Авторство фраз на білбордах приписується Ківі.

У 2015 році на своїй сторінці в Facebook Ківа попросив блокувати пересування автобусів фірми Шериф-тур Київ-Донецьк, Донецьк-Київ, оскільки вони сприяють "поширенню терористичної чуми": "Була б моя воля я розстрілював цих мандрівників у "ДНР", любителів референдумів і парадів українських військовополонених".

В 2019 році в інтерв'ю на телеканалі 112 Україна Ківа заявив, що коли вбивав ворогів на Донбасі, то відчував азарт. На питання: "Що ви відчували в цей момент?" - Ківа відповів: "Чесно скажу: азарт".

Ілля Ківа є членом Соціалістичної партії України, але на дострокових виборах в Раду йде за списком "Опозиційної платформи - За життя" Бойко-Медведчука. Партія Ківи "делегувала" його в цей список.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року СПУ висунула свого голову, Іллю Ківу, кандидатом на президентських виборах. За підсумками голосування на виборах президента, за нього віддали свої голоси 5869 українців.