UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МВС вважають оптимальним обмін Медведчука на інформацію про фінансування «п’ятої колони»

Але не певні, чи цього обміну захоче сам Медведчук.

Затриманого напередодні проросійського деппутата та кума Путіна Віктора Медведчука варто обміняти на українських громадян, однак перед цим від нього потрібно отримати певну інформацію, а в ідеалі ще й засудити, заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі марафону UAразом.

"Треба обмінювати, якщо є така можливість… але коли ми говоримо про Медведчука, мені здається, що дуже правильно було б зробити дві речі: щонайменше, щоб він дав певні свідчення, тому що він має величезний обсяг інформації про те, хто, кому, скільки і за що давав із РФ для створення "п'ятої колони", створення руху колаборантів", - сказав Денисенко.

А також другий пункт, додав він, - це максимально швидко провести судовий процес, засудити Медведчука до відповідного терміну та лише тоді обміняти..

"Якщо Медведчук здасть "паролі та явки", цього буде більше ніж достатньо для того, щоб рухатися далі… і я не впевнений, що Медведчук хотів би, щоб його наразі обмінювали", - сказав радник міністра

Нагадаємо, 12 квітня ввечері  президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання СБУ депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Згодом у зверненні президент запропонував Росії обміняти Медведчука на українських громадян, які перебувають у полоні російських військових. А також заявив про необхідність судити його «за правилами воєнного часу».