UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Берліні поклали на Путіна і Порошенка відповідальність за припинення вогню

Штайнмаєр закликав Москву і Київ піти на рішучі кроки, щоб зупинити кровопролиття.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав президентів України і Росії зробити все можливе, щоб зупинити кровопролиття на Донбасі негайно.

Як повідомляє Der Spiegel, про це він сказав після того, як в Києві повідимили про домовленість з Москвою про припинення вогню. Штайнмаєр прокоментував, що до цієї інформації треба ставитися обережно.

Однак він додав, що Петро Порошенко і Володимир Путін особисто відповідають за мир не лише перед своїми народами, а й перед Європою.

"Обидві сторони повинні піти на рішучі кроки, щоб стабільне перемир'я і контроль на кордоні стали реальністю. Звісно, новини про домовленість між Києвом і Москвою – це хороші новини, але ми повинні почекати, наскільки вони будуть справжніми", - сказав Штайнмаєр.

Він також додав, що в конфлікті на Сході України поставлено на карту людські життя і безпеку в Європі.

"Звісно, ми готові зробити свій внесок у стабілізацію і організувати нову зустріч сторін в Женеві чи провести переговори в будь-якому іншому форматі", - додав Штайнмаєр.

Сьогодні прес-служба президента повідомила про те, що між президентами України і Росії досягнуто взаєморозуміння щодо кроків, які будуть сприяти встановленню миру на Донбасі. Однак пізніше бойовики "ДНР" заявили, що не припинять вогонь, поки на Донбасі знаходяться "карателі".