UA / RU
Підтримати ZN.ua

В АП підтвердили дві телефонні розмови Порошенка та Путіна в період загострення конфлікту в Донбасі

Офіційне повідомлення про контакти президентів не публікувалося через їх безрезультатність.

Президент України Петро Порошенко в період ескалації конфлікту на сході України провів дві телефонні розмови з російським лідером Володимиром Путіним, повідомили в прес-службі Адміністрації президента України.

"Під час загострення ситуації на Донбасі, аби зупинити постійні обстріли Авдіївки і відновити енергопостачання міста, а також, щоб звільнити заручників, у тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка, президент України провів дві телефонні розмови з президентом Росії", - вказали в прес-службі, уточнивши, що дані контакти велися в координації з партнерами по "нормандскому формату".

В АП зазначили, що зважаючи на безрезультатність переговорів, офіційне повідомлення про них не публікувалося.

Раніше російське видання "КоммерсантЪ" з посиланням на власні джерела повідомило, що Президенти України і Росії Петро Порошенко та Володимир Путін в цьому році вже чотири рази розмовляли по телефону.

Зазначалося, що передостання розмова відбулася 11 лютого, на наступний день після візиту до Москви президента Словенії Борута Пахора. Після цього, за даними журналістів, розмова відбулася 21 лютого з ініціативи української сторони і тривала близько 20 хвилин.