UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОП: Зустріч Путіна й Зеленського відбудеться після погодження мирного договору, можливо, найближчими тижнями

Однак підписання договору завершить лише гостру фазу конфлікту.

Протягом кількох днів чи кількох тижнів можуть бути вирішені спірні моменти майбутнього мирного договору між Україною та Росією. Про це радник президента України Михайло Подоляк повідомив в інтерв'ю польському виданню Wiadomości. Одразу опісля погодження документу готуватимуть зустріч президентів України та Російської Федерації.

"Це станеться в найближчі тижні. Місце зустрічі для нас не має значення. Це може бути будь-де, крім Росії", - додав Подоляк.

Він також розповів, що від минулої самовпевненості російської делегації не залишилося і сліду - вони усвідомлюють біду, у якій опинилися. 

Підписання договору, за словами радника президента, може лише завершити гостру фазу конфлікту, який триває 8 років, і дозволить Україні оплакати загиблих та відбудувати країну. Він сумнівається, що війна для українців на цьому завершиться. 

"Росія була і буде агресором. Експансія – це її єдина державна ідеологія, і Росія явно не збирається від неї відмовлятися. Ми впевнені, що Путін продовжить свою великодержавну політику.
Ми могли б зупинити Росію, але ніхто не хоче підтримувати Україну в цій війні. Більше того, на Заході звучать заяви на кшталт: "Не все так чорно-біле. А може, треба якісь санкції зняти?"" - відповів Подоляк на питання журналістки про те, чи зупинить Путіна від подальшої агресії підписання мирного договору.

Читайте також: Зеленський про пріоритети у переговорах з РФ: «завершення війни, гарантії безпеки, суверенітет, відновлення територіальної цілісності»

У цьому ж інтерв'ю Михайло Подоляк розповів, що Польща є учасницею російсько-українських перемовин. Як і представники інших країн.