UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усі чиновники та судді РФ, які працюють на війну та репресії, мають потрапити під санкції – Зеленський у парламенті Люксембургу

Український президент закликає заморозити усі їхні активи.

Президент Володимир Зеленський закликав до поширення санкцій на всіх російських чиновників та суддів, які працюють на війну проти України та репресії проти українців.

“Потрібно ще більше санкцій проти Росії за війну. Одразу, щойно запрацює шостий санкційний пакет, ми всі маємо готувати сьомий. Всі російські посадовці, які працюють на війну, і всі російські судді, які працюють на репресії, повинні потрапити під санкції”, - сказав Зеленський у Палаті депутатів Люксембургу.

Він наголосив, що всі їхні активи мають бути заморожені.

Зеленський вказав на необхідність знайти юридичну можливість конфіскувати їхні активи та направити на відшкодування збитків, які Росія завдала жертвам війни в Україні.

“Це буде справедливо. І повчально для агресора. Маємо показати, що європейська єдність переважає будь-які сумніви у здатності Європи захищати свої цінності”, — додав він.

Читайте також: Російська нафта продовжує прибувати до США, незважаючи на санкції – The Wall Street Journal

Суперечки про нафтове ембарго для Росії продовжувалися понад місяць. Увечері 30 травня шостий пакет санкцій, включаючи часткове нафтове ембарго, таки   погодили. Однак від нього звільнили Угорщину, яка й надалі імпортуватиме російську нафту трубопроводом.

У Росії вже відреагували на черговий удар санкції. Там роблять вигляд, що нічого не сталося і просто шукатимуть нові ринки збуту.