UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усі 50 голів Демократичної партії підтримали кандидатуру Гарріс для участі у виборах — СNN

Але наразі незрозуміло, чи стане вона офіційним кандидатом, попри підтримку чинного президента Байдена. 

Віцепрезидентка США Камала Гарріс почала обдзвонювати демократів, аби заручитися підтримкою на президентських виборах, на яких вона, можливо, представлятиме "синіх" після виходу з перегонів чинного глави держави Джо Байдена. За даними CNN, усі 50 голів партії підтримали кандидатуру політичної діячки у телефонному режимі. 

ЗМІ наголошує, що учора Гарріс повинна була зробити близько 200 дзвінків законодавцям. Сигнали підтримки вказують на те, що лідери партії тепер намагаються об'єднатися навколо її кандидатури. 

"Попри підтримку президента Байдена, поки неясно, чи стане Гарріс офіційним кандидатом, і який процес партія використовуватиме для вибору альтернативи", — підсумовують у CNN. 

Читайте також: Союзники Камали Гарріс розпочинають збір коштів на її президентську кампанію — Politico

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Натомість він підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс для участі у виборах від Демократичної партії. Але тепер деякі представники Республіканської партії закликають наразі ще чинного президента піти у відставку, мовляв, своїм рішенням він начхав на думку 14 мільйонів американців, які обрали Байдена на цю роль.