UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд звільнив Жмака з посади голови "Укрзалізниці"

В. о. голови призначили Івана Юрика.

Кабінет міністрів достроково звільнив Володимира Жмака з посади голови правління “Укрзалізниці”. Таке рішення Кабмін ухвалив під час засідання 17 березня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан. 

“На сьогоднішньому засіданні Кабмін ухвалив низку кадрових рішень. Урядовці проголосували за дострокове припинення повноважень голови правління акціонерного товариства "Українська залізниця" Жмака Володимира Миколайовича”, - йдеться у повідомленні.

Тимчасово виконуючим обов’язки голови УЗ Кабмін призначив Івана Юрика.

За даними LIGA.net, напередодні стало відомо, що Наглядова рада УЗ відсторонила Жмака від посади. Вказано, що причиною цьому стали розбіжності щодо реструктуризації “Укрзалізниці”, а також підозри наглядової ради в тому, що Жмак діяв в інтересах олігарха Ріната Ахметова.

Читайте також: Топ-менеджер "Укрзалізниці" Іраклі Езугбая подав у відставку

Кабмін 26 серпня затвердив кандидатуру Володимира Жмака головою правління АТ "Укрзалізниця" (УЗ). Зазначалося, що Жмак хоче виділити в компанії чотири вертикально-інтегровані бізнес-одиниці: вантажні перевезення, пасажирські перевезення, інфраструктуру і контейнерні перевезення.