UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд звільнив очільника Держкосмосу, якого затвердив на посаду кілька тижнів тому – депутат

Хоча де-факто Тафтай очолював Держкосмос ще з лютого, однак спочатку був призначений поза конкурсом.

Кабінет міністрів звільнив Володимира Тафтая з посади голови Державного космічного агентства України, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.За результатами конкурсу Тафтай обіймав цю посаду менше місяця.

«Кабмін звільнив Тафтая Володимира Володимировича з посади голови Державного космічного агентства України», – написав Гончаренко в Telegram.

Зазначимо, що де-факто очільником агентства Тафтай став ще 25 лютого 2021 року поза конкурсом — тоді його оформили за карантинною процедурою за допомогою укладання строкового контракту. 15 липня уряд оголосив конкурс на посаду голови Державного космічного агентства, в якому Тафтай переміг. Його призначили на посаду за результатами конкурсу 18 серпня.

Читайте також: Кабмін призначив нового керівника "Укрзалізниці"

Раніше повідомлялося, що Держкосмос планує створити свій космодром та вивести на орбіту сім супутників. Зокрема, у травні за словами Тафтая вже була підготована програма на найближчі роки, вона пройшла публічне обговорення. Після цього в цю програму повинні будуть внести необхідні зміни, а згодом її відправлять органам місцевої влади.