UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд звільнив двох заступників Умєрова, хоча той підписав подання щодо чотирьох – народний депутат

Рустем Умєров тільки зранку повідомив про плани щодо звільнення своїх заступників.

Кабінет міністрів погодився звільнити двох заступників міністра оборони Рустема Умєрова, а не чотирьох, як того хотів останній. Про це повідомив народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

«Кабмін звільнив Станіслава Гайдера та Людмилу Дараган, інших заступників Умєрова не звільнили», – зазначив Гончаренко.

Зранку, 1 жовтня, Умєров повідомив, що підписав подання на звільнення чотирьох своїх заступників. І крім Гайдера та Дараган у цьому списку були ще Олександр Сергій та Юрій Джигир. При цьому очільник Міноборони повідомив, що Гайдер має перейти посаду керівника офісу міністра.

Читайте також: Ніхто не хотів займатися цим напрямком: Умєров пояснив, як Тимошенко потрапив у Міноборони

20 вересня ЗМІ повідомляли, що Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова — Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка — і планує масштабні кадрові «чистки». Водночас зазначалося, що з очільником військової розвідки це рішення не погоджували.

За даними ЗМІ Умєров планує звільнити, або вже звільнив близько 20 генералів та високопосадовців через «неефективність, совковий підхід та відсутність результатів у роботі за напрямками». У списку «на вихід» крім, пʼяти заступників міністра, держсекретаря Міноборони, також опинився скандальновідомий начальник штабу Командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий.