UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд визначив кандидатів до комісії з обрання голови НАБУ

Кабмін затвердив три кандидатури.

Кабінет міністрів визначив кандидатів до складу конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро. Таке рішення уряд ухвалив під час засідання 9 січня, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Так, Кабмін визначив таких кандидатів:

Як заявив під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль: «далі з урахуванням цього рішення та пропозицій міжнародних організацій буде внесено відповідний проєкт рішення уряду для його розгляду на засіданні Кабінету міністрів України».

Читайте також: На думку Квін, обрання керівника САП — це питання про репутацію

Раніше голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін, Офіс президента готує схему знесення конкурсу на директора НАБУ. Серед схем, до яких намагатиметься вдатись  команда Зеленського, — протермінування рішення Кабінету міністрів про формування конкурсної комісії, щоб згодом підвісити увесь процес через Окружний адміністративний суд Києва. 

Детальніше про те, як команда президента Володимира Зеленського спробує затягнути або нейтралізувати конкурс на обрання нового директора Національного антикорупційного бюро України, який має відбутись навесні 2022 року, та що буде із конкурсом на обрання керівника САП, і чи справді Зеленський прагне реалізувати судову реформу читайте в матеріалі Віталія Шабуніна «Прогноз-2022: яких подій чекати на антикорупційному фронті».