UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд оголосив конкурс на посаду глави НАЗК

Уряд оголосив конкурс на посаду глави Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Згідно з українським законодавством, главою НАЗК може бути громадянин України, якому не менше 35 років. Кандидат також повинен мати вищу освіту, володіти державною мовою, бути доброчесним та компетентним. Також серед обов’язкових вимог здатність за низкою ознак виконувати відповідні службові обов’язки.

Водночас не може стати кандидат, який:

Звіт зовнішньої незалежної оцінки щодо ефективності діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) — це прецедент. 217 сторінок докладного «розбору польотів» керівника й команди ключової ланки всього антикорупційного блоку. Під лупою міжнародної комісії — 2020–2021 роки діяльності НАЗК на чолі з Олександром Новіковим. Читайте, вдумуйтеся, робіть висновки! Усі карти розкрито. На жаль, ліквідація «феодальної роздробленості» колись колегіального НАЗК не гарантувала захисту інституції від «царька», який оглух від звуку мідних труб. Який підмінив цілі й завдання інституції лояльністю до влади. Що абсолютно неупереджено й зафіксували аудитори. Подробиці у матеріалі «Підсумки зовнішнього аудиту НАЗК: стратегічний провал інституції чи Новікова?» розкриває редакторка відділу політики Інна Ведернікова.