UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд на чолі зі Шмигалем може піти у відставку вже цієї осені — депутат

Але у деяких міністрів є шанс залишитися

На жовтень планується відставка всього уряду разом із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, утім деяких міністрів залишать на своїх місцях. Про це народний депутат від «Слуги народу» Олег Дунда заявив у ефірі телеканалу UA: Перший.

«Думаю, що у нас буде десь на початку жовтня новий Кабмін. Деякі міністри залишаться, але більша частина — будуть вже нові міністри відповідно до нових завдань і нових цілей», — сказав Дунда.

Депутат пояснив, чому планують замінити і прем’єра також.

«Шмигаль у нас займався питанням розвитку економіки України під час коронакризи, це було надголовне завдання. На сьогодні у нас є вже трошки інше завдання, це — вихід з коронакризи. Там вже інші інструменти, інші бачення. По-друге — це питання безпеки, яке стало на порядку денному найважливішим», — сказав депутат.

Водночас голова депутатської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що повної заміни уряду не буде, і у Шмигаля є шанс зберегти посаду. Засідання фракції щодо кадрових питань має відбутися 20 вересня, передає слова депутата «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Кабмін затвердив підвищення стипендій в 1,5-2 рази

1 вересня стало відомо, що Верховна Рада збирається звільнити трьох членів уряду: міністра оборони Андрія Тарана, міністра соцполітики Марину Лазебну і віце-прем'єра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського. Про можливу заміну Тарана і міністра юстиції Дениса Малюськи ZN.UA писало ще в липні.