UA / RU
Підтримати ZN.ua

Упродовж 2020 року 100 депутатів не виступили у Раді жодного разу — КВУ

Найбільше "мовчазних" депутатів серед партії "Слуга народу". 

У Верховній Раді упродовж 2020 року жодного разу не виступили ні з місця, ні з парламентської трибуни 100 народних депутатів. Про це свідчить аналіз статистики виступів народних депутатів під час пленарних засідань ВРУ, проведений громадською організацією "Комітет виборців України". 

«Найбільше «мовчазних» депутатів в «Слузі Народу» – 73 особи або кожен четвертий депутат фракції. Серед депутатів монобільшості, які не сказали ні слова впродовж 2020 року – Євгеній Брагар (відомий висловом щодо продажу собаки за тарифи), Юрій Корявченков (актор «95 кварталу» відомий як Юзік), Жан Беленюк (український борець), Володимир Тимофійчук (відомий тим, що назвав Коломийський район Коломойським), Святослав Юраш (один з ініціаторів створення МФО «Цінності, гідність, родина»). Також серед мовчазних депутатів низка осіб, які працювали в структурах «Студії Квартал 95», – йдеться в повідомленні.

Ще 12 народних депутатів фракції «Опозиційна платформа За життя» мають нульові показники виступів, серед них: Віктор Медведчук, Сергій та Юлія Льовочкіни, Вадим Столар, Тарас Козак, Сергій Ларін, Юрій Солод, Олександр Фельдман, Ігор Кісільов, Дмитро Ісаєнко, Віталій Борт, Ігор Абрамович.

Також, як зазначили в КВУ, шість депутатів, які не виступали в 2020 році, є позафракційними: Андрій Деркач, Олесь Довгий, Роман Іванісов, Муса Магомедов, Дмитро Шенцев, Євген Яковенко.

Найменше "мовчазний депутатів" у групі «За майбутнє» (чотири), «Довіра» (три) та фракції ВО «Батьківщина» (два).

У фракціях «Європейська солідарність» та «Голос» всі депуатти принаймні один раз виступали. 

Читайте також: ОГП відкрив справу через кнопкодавство під час призначення Шкарлета міністром освіти – народна депутатка

Раніше Комітет виборців України проаналізував відвідуваність депутатами 89 засідань Верховної Ради в 2020 році. Лідерами стали депутати "Слуги народу" і "Євросолідарності", в середньому кожне засідання відвідали 72% "слуг" і 71% депутатів ЄС. На другому місці - депутати "Голосу" і групи "Довіра", засідання Ради відвідували 67% і 68% їхніх депутатів.

Найгірші показники по відвідуваності у групи "За майбутнє" - лише 42% депутатів групи регулярно відвідували засідання.