UA / RU
Підтримати ZN.ua

Умєров хоче звільнення своїх заступників. Міністр вже підписав подання уряду

Одного зі звільнених заступників призначили на посаду влітку цього року.

Міністр оборони Рустем Умєров підписав подання до уряду про звільнення своїх чотирьох заступників, про що повідомив у Facebook. Про нові призначення очільник Міноборони пообіцяв повідомити окремо.

Так, очільник Міноборони вирішив звільнити:

«Система Міністерства оборони України — Збройні сили, ГУР та ДССТ — під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них — неприпустимі. У цьому контексті проводяться і кадрові зміни», – пояснив звільнення Умєров.

Станіслав Гайдер став заступником міністра оборони у жовтні минулого року. Юрія Джигира призначили у вересні 2023 року, так само як і Людмилу Дараган. Олександр Сергій обійняв посаду заступника глави Міноборони у липні 2024 року.

Читайте також: Ніхто не хотів займатися цим напрямком: Умєров пояснив, як Тимошенко потрапив у Міноборони

20 вересня ЗМІ повідомляли, що Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова — Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка — і планує масштабні кадрові «чистки». Водночас зазначалося, що з очільником військової розвідки це рішення не погоджували.

За даними ЗМІ Умєров планує звільнити, або вже звільнив близько 20 генералів та високопосадовців через «неефективність, совковий підхід та відсутність результатів у роботі за напрямками». У списку «на вихід» крім, пʼяти заступників міністра, держсекретаря Міноборони, також опинився скандальновідомий начальник штабу Командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий.