UA / RU
Підтримати ZN.ua

Умеров і Чийгоз після повернення в Україну будуть працювати в Києві – Чубаров

Ми будемо працювати в столиці, поки всі разом не повернемося додому у звільнений Крим, сказав глава Меджлісу.

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз після повернення з Туреччини будуть працювати в Києві, заявив глава Меджлісу, народний депутат з фракції БПП Рефат Чубаров на брифінгу біля будівлі АП у Києві.

"Переміщення їх за межі Криму означає те, що їм закрили дорогу додому. Тобто це звільнення з забороною проживати в Криму. Так, Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз будуть працювати в Києві, поки ми всі разом не повернемося додому у звільнений Крим", - сказав Чубаров.

Він також зазначив, що Росія обрала тактику переміщення Умерова і Чийгоза в Туреччину, зокрема, для того, щоб показати, що Москва йде на зустріч не Україні, а Туреччині.

Нагадаємо, що 25 жовтня заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз були звільнені окупаційною адміністрацією Криму і передані Туреччині.

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв повідомив про те, що Умеров і Чийгоз з Туреччини повернуться до України.