UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укрупнення районів: Комітет рекомендував Раді ухвалити за основу та в цілому законопроект про організацію роботи органів влади

Раніше народні депутати, замість ухвалення законопроекту за основу, відправили його на доопрацювання.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував народним депутатам ухвалити за основу та в цілому законопроект №3651, повідомила пресслужба парламенту. Зокрема, законопроект передбачає впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади та місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів.

“За результатами всебічного обговорення Комітетом прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради доопрацьований Комітетом проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій та рекомендувати Верховній Раді прийняти його за основу та в цілому”, - йдеться у повідомленні.

Так, комітет підготував доопрацьований законопроект, положеннями якого пропонується врегулювати питання:

Читайте також: Размуков сумнівається, що Рада ухвалить до місцевих виборів законопроект Зеленського про децентралізацію

Під час засідання 17 вересня Верховна Рада направила законопроект №3651 на доопрацювання. За це проголосували 232 народних депутата. Натомість ухвалення документу підтримали 212 парламентарів з 226 необхідних.

17 липня Верховна Рада прийняла постанову №3650 про ліквідацію та створення районів. В рамках адмінстративно-територіальної реформи в Україні були ліквідовані 490 районів, замість них створили 136 нових.

Докладніше про перерозподіл повноважень на місцевому рівні читайте в статті Юрія Ганущака “Чому не потрібні районні ради? Відповіді для уповноважених” у ZN.UA.