UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українців у Лівії не відпускають через те, що вони в'їхали до країни під час конфлікту

Заарештовані українці порушили міграційне законодавство Лівії, оскільки в'їхали до країни під час військового конфлікту, тому до закінчення розслідування лівійська влада не хоче їх відпускати.

У Міністерстві закордонних справ України знову запевняють, що затримані у Лівії українці участі у бойових діях не брали.

"Це точно не снайпери, у них на руках крові немає, ніхто з них не брав участі в бойових діях", - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він додав, що переговори щодо звільнення українців продовжуються, і подробиці МЗС не може розголошувати, оскільки це може зашкодити процесу.

У той же час Олег Волошин запевнив, що ставлення до затриманих українців нормальне, лівійська сторона проводить розслідування з цього приводу. До закінчення розслідування лівійська влада не хоче відпускати українців.

Представник МЗС також повідомив, що українці порушили міграційне законодавство Лівії, оскільки в'їхали до країни під час військового конфлікту, тому у лівійської сторони є до них питання.

"Є питання, що ці люди робили у Лівії під час конфлікту і на кого вони працювали, і хто вони реально за фахом", - сказав Олег Волошин.

Як повідомлялося, 5 вересня 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

Раніше МЗС України спростувало інформацію про те, що революційні бригади у Лівії висувають вимоги про виплату викупу за звільнення українських громадян. Окрім того, у відомстві заявили, революційні бригади, які утримують українців, досі не контролюються жодним урядовим закладом. !zn

Читайте також:

МЗС: Українців у Лівії під арештом тримають неконтрольовані повстанці

«Лікарі без кордонів» допомогли 115 ув'язненим у Лівії після тортур

Amnesty International визнала марність «арабської весни»