UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська делегація обговорила перспективи співпраці з представниками ВПК Канади

Канадські промисловці ознайомили керівництво Міноборони із зразками бронетехніки, військових тренажерів та мобільних таборів.

У рамках офіційного візиту міністра оборони України Степана Полторака до Канади відбулася зустріч української делегації з представниками канадського військово-промислового комплексу.

Віце-президент Канадської комерційної корпорації (CCC – державна компанія, що займається супроводом угод канадських експортерів з урядами третіх країн у рамках міжурядових угод) Кемерон МакКензі заявив про зацікавленість у співпраці з Україною, сказано в повідомленні, опублікованому на сторінці голови Міноборони у Facebook у вівторок, 4 квітня.

Учасники зустрічі обговорили перспективи співробітництва Канади та України в авіаційній сфері, а також у сфері виробництва боєприпасів для стрілецької зброї й артилерійських систем, бронетехніки, систем управління та зв'язку.

Радник президента України Юрій Бірюков, який також брав участь в переговорах, опублікував фотокопію сторіник проспекту CCC з інформацією про канадську бронетехніку, військові тренажери та мобільні армійські табори.

Полторака ознайомили із зразками канадської бронетехніки, військових тренажерів та мобільних таборів
Юрий Бирюков/Facebook

Як повідомлялося, 3 квітня міністри оборони України та Канади Степан Полторак і Харджит Саджжан в підписали "Угода про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони і Збройними силами Канади".

За словами голови Міноборони України, Угода сприятиме налагодженню контактів з представниками канадської оборонної промисловості, а також дозволить поліпшити забезпечення України сучасною військовою технікою та озброєннями.

Канада поставляє в Україну медикаменти, військову форму, ковдри і катери військового призначення, а канадські інструктори тренують українських військовослужбовців.