UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна засекретить частину стратегії деокупації Криму

Групу з розробки стратегії очолює віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков.

Робоча група по розробці стратегії деокупації та реінтеграції Криму вже працює на базі Мінреінтеграції України, однак частина цього документа буде непублічною, повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, цю групу очолює віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков, а її головним завданням є розробка стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Крім того, абсолютно всім залученим до процесу сторонам зрозуміло, що частина цієї стратегії має бути відкритою і публічною – щоб люди бачили, що держава робить для повернення тимчасово окупованих територій і населення, яке там проживає. Але, звичайно, велика її частина повинна бути закритою і таємницею, особливо та, що стосується питань безпеки", – сказав Кориневич.

Читайте також: Деокупація: початок

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що влада України розробляє концепцію повернення окупованої Росією Криму під свій контроль, але для цього ще потрібно вирішити кілька тактичних і одне стратегічне завдання