UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна запобігла ще одній хвилі біженців до Європи – Порошенко

Російська збройна агресія змусила близько 1,8 млн українців шукати нові будинки.

Самовіддана робота органів української влади дозволила запобігти виникненню ще однієї хвилі біженців до Європи, заявив президент України Петро Порошенко на саміті з питань біженців та мігрантів у рамках 71-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Наша самовіддана робота дозволила, зокрема, попередити виникнення ще однієї суттєвої хвилі біженців в Європу", – цитує Порошенка його прес-служба.

За словами президента, зовнішня агресія і спонсорований державою тероризм – вороги людства в багатьох куточках світу.

"На жаль, моя країна також постраждала від цієї проблеми, – зазначив український президент. – Російська збройна агресія змусила близько 1,8 млн українців шукати нового дому в межах країни. Через це Україна опинилася серед першого десятка країн з найбільшою кількістю переміщеного населення".

Порошенко запевнив, що Україна створила відповідні умови по забезпеченню соціальних потреб внутрішньо переміщених осіб, зокрема в питаннях, що стосуються освіти, охорони здоров'я і зайнятості.

Напередодні Петро Порошенко на чолі офіційної делегації прибув у Нью-Йорк, щоб прийняти участь у засіданні 71-ї Генасамблеї ООН. Візит президента до США триватиме до 21 вересня. Порошенко планує зустрітися з лідерами Туреччини, Японії, Нової Зеландії, Катару та іншими, повідомляє прес-служба глави держави.

Особливу увагу президент приділить питанням поглиблення стратегічного партнерства із США. Заплановані зустрічі з керівництвом Сполучених Штатів, представниками ділових та політичних кіл.