UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна та Кувейт погодили візову лібералізацію

Порошенко обговорив умови відвідування українцями Кувейту з еміром цієї держави.

Президент України Петро Порошенко повідомив про узгодження з еміром Кувейту кроків послаблення візових вимог для українських громадян, які відвідують цю країну.

"Я запропонував вирішити питання і оформлення електронних віз, тому що в Кувейті не існує практики безвізового режиму. Але я хочу, щоб де-факто для українських громадян це.. виглядало саме так – щоб без будь-яких перешкод вони могли відвідувати цю чудову країну", - заявив український президент за підсумками зустрічі з еміром шейхом Сабахом Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом у неділю, 18 березня.

За словами Порошенка, громадяни України зможуть оформляти візи після прибуття до Кувейту безпосередньо в аеропорту. Президент висловив сподівання, що цей механізм почне працювати вже найближчими місяцями, повідомляє прес-служба глави держави.

Нагадаємо, 1 листопада минулого року під час офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Саудівської Аравії була досягнута домовленість про спрощення візового режиму між країнами.

Також в рамках візиту глави держави до Об'єднаних Арабських Еміратів було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України та урядом ОАЕ про скасування візових вимог.

У серпні 2017 року влада Катару прийняла рішення спростити візовий режим для туристів з 80 держав. Для громадян 47 країн, у тому числі і України, стали доступні поїздки до Катару з отриманням "візи по прибуттю" в аеропорт. Така віза дійсна протягом 30 днів і може бути продовжена ще на місяць.