UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна проведе з Канадою консультації з лібералізації візового режиму

Українська та канадська сторони працюють над зменшенням кількості відмов у видачі віз для українських громадян.

Офіційний Київ негайно почне з Оттавою консультації з приводу лібералізації візового режиму між країнами, заявив президент України Петро Порошенко 11 липня.

За його словами, дане питання було порушене ним на переговорах з головою канадського уряду.

"Ми домовилися про те, що негайно почнемо консультації щодо лібералізації візового режиму. Я вдячний канадській стороні за те, що вони цей проект починають", – цитує "Інтерфакс-Україна" заяву українського лідера на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Порошенко також зазначив, що сьогодні абсолютна більшість віз для українців видається канадським посольством на термін дії паспорта, що стало результатом реалізації програми співробітництва між країнами в цій галузі.

"Ми уважно працюємо з нашими канадськими партнерами над зменшенням кількості відмов українським громадянам при отриманні канадської візи, і я вдячний за абсолютно чітку позицію, яку в цьому питанні зайняв пан прем'єр-міністр", - підкреслив президент України.

Раніше віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що введення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом відкладено у зв'язку з двома проблемами: Brexit і міграційними хвилями, з якими зіткнулася Європа.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що питання надання Україні безвізового режиму буде розглянуто до осені цього року.