UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна посилить міжнародний тиск на РФ у відповідь на обшуки у кримських татар в Бахчисараї – МЗС

Окупанти переслідують і залякують всіх незгодних з окупацією АРК, заявила речник зовнішньополітичного відомства України.

Українська сторона відповість на нові обшуки російських силовиків у кримських татар в окупованому Бахчисараї посиленням міжнародного тиску на РФ, заявила речник МЗС України Мар'яна Беца.

"Окупант переслідує, залякує всіх незгодних з окупацією АРК. Поінформуємо партнерів, посилюємо міжнародний тиск на РФ" – написала вона в Twitter.

Раніше стало відомо, що у незаконно анексованому Росією українському Криму озброєні силовики проводять обшуки у кримських татар в Бахчисараї. Журналіст кримськотатарського телеканалу ATR Шевкет Наматуллаєв повідомив, що силовики увірвалися в будинки Сейдамета Мустафаєва і Ризи Муждабаева, які проживають у 6 і 7 мікрорайонах міста.

Наматуллаев також зазначив, що трьох кримських татар, які прийшли підтримати обшукували, затримали, зануривши в автозак відвезли, швидше за все в місцеве відділення поліції.

Нагадаємо, затриманого Марлена Мустафаєва, в будинку якого проводилися обшуки, Київський "суд" Сімферополя заарештував на 11 діб за нібито розміщення екстремістських матеріалів в соціальних мережах.

Прийшли підтримати його кримських татар були складені адміністративні протоколи за "порушення встановленого порядку організації або проведення зборів чи мітингів".