UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна подала до Європейського суду з прав людини два позови до Росії

Українська сторона використовує всі можливі законні методи для того, щоб притягнути Російську Федерацію до суду.

Українська сторона подала в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) два позови - за анексію Криму і відповідальність Російської Федерації перед Україною, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Також ми готуємо позови, в тому числі в органи державної влади та управління Російської Федерації, за незаконне захоплення і пограбування України. За це треба буде відповідати", - цитує прем'єра сайті уряду у вівторок, 3 червня.

Яценюк також нагадав, що Генеральна прокуратура України почала розслідування відносно української власності в Криму після анексії Криму Російською Федерацією: "У рамках кримінальної справи український уряд подає позов на суму більш ніж 1 трлн грн".

Він підкреслив, що українська сторона використовує всі можливі законні методи для того, щоб залучити Російську Федерацію до суду: "Ми усвідомлюємо, що такі судові процеси не проходять за місяць. Але такі судові процеси будуть мати результати".

Раніше Яценюк заявив у Верховній Раді, що РФ викрала 2,2 млрд куб. м українського газу, який перебуває в Криму.

"Раніше Україну час від часу звинувачували в тому, що вона краде газ. Зараз я можу сказати, що газ крадуть росіяни - вони у нас вкрали територію, вкрали "Чорноморнафтогаз", вони у нас вкрали 2,2 млрд куб.м. газу, який зараз знаходиться в Криму", - сказав він. !zn

Читайте також:

ГПУ: Анексія Криму організовувалася за допомогою колишнього українського керівництва

Мін'юст запропонував ГПУ заарештувати російське держмайно з-за анексії Криму

Україна оскаржить дії Росії в Криму в міжнародних судах

Яценюк оцінив захоплену Росією власність України в Криму в сотні мільярдів доларів