UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна і Киргизстан вирішили не розголошувати інформацію про розіграш Порошенка

Країни зберігатимуть мовчання до кінця розслідування.

Міністри закордонних справ України Павло Клімкін та Киргизстану Ерлан Абдилдаєв домовилися не розголошувати деталі організації телефонної розмови між президентом Петром Порошенком і пранкером, який представився президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим.

Клімкін і Абдилдаєв провели 8-9 грудня в Гамбурзі (Німеччина) зустріч у рамках засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

"Серед інших питань міністри обговорили інцидент 2 листопада цього року, пов'язаний з втручанням третіх осіб у підготовку до телефонної розмови президентів України і Киргизстану", - повідомляється у відповіді на запит "Українських новин".

Абдилдаєв поінформував Клімкіна про стан розслідування киргизькими правоохоронними органами відповідної справи.

"Міністри також домовилися не розголошувати деталі справи до його (розслідування) завершення", - сказано у відповіді українського МЗС.

Російський пранкер Володимир Кузнєцов під ніком "Вован" опублікував аудіозапис, в якій розмовляє з президентом Петром Порошенко від імені президента Киргизії Алмазбека Атамбаєва, обіцяючи залагодити питання з купівлею його липецької фабрики.

За даними Адміністрації президента, до провокації з "пранком" Порошенко причетні спецслужби РФ і співробітники МЗС Киргизстану.