UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна і Данія домовилися про спрощення візового режиму

Українцям стане простіше подорожувати в Данію, упевнений глава МЗС цієї країни. Данці і так можуть приїжджати в Україну без віз.

Україна і Данія підписали угоду про спрощення візового режиму, а також домовилися про створення спільного енергетичного центру.

"Данія завжди була однією з рушійних сил нашої підтримки всередині ЄС. І те, що ми сьогодні підписали угоду про спрощення видачі віз, є ще одним доказом цієї підтримки", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прес-конференції з главою МЗС Данії Мартіном Лидегором у Києві.

У свою чергу Лидегор повідомив, що підписана сьогодні угода про спрощення візового режиму "є символічним, оскільки зробить простіше подорожі українців в Данію".

Клімкін також повідомив, що планується підписати угоду про створення данської енергетичного центру - спеціалізованого двостороннього енергетичного центру при Міненерго України.

В українському МЗС вважають реалістичним отримати безвізовий режим з ЄС на саміті Східного партнерства в Ризі в травні 2015 року.