UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна готова піти лише на двостороннє припинення вогню при моніторингу ОБСЄ

Глава МЗС України нагадав, що українська сторона оголошувала одностороннє припинення вогню, проте неприйняття цієї ініціативи з боку бойовиків призвело до численних жертв.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявляє, що українська влада готова піти лише на двостороннє припинення бойових дій у східних регіонах країни.

"Тепер ми повинні домогтися двостороннього припинення вогню, яке відбуватиметься під моніторингом ОБСЄ", - сказав він на прес-конференції за підсумками чотиристоронньої міністерської зустрічі в Берліні в середу, 2 липня.

Глава МЗС України нагадав, що українська сторона оголошувала одностороннє припинення вогню, проте неприйняття цієї ініціативи з боку бойовиків призвело до численних жертв.

"Ми втратили багато часу, багато життів, в період одностороннього припинення вогню з боку українських сил", - підкреслив Клімкін.

Глава МЗС зазначив також, що Україна виступає за якнайшвидше засідання тристоронньої контактної групи, відновлення контролю на кордоні та негайне звільнення заручників у східних регіонах.

"Ми продемонстрували свою готовність якнайшвидшого відновлення роботи тристоронньої контактної групи", - сказав Клімкін.

Крім того, він зазначив, що на сьогоднішній день важливо відновити контроль на україно-російському кордоні, щоб зупинити потік зброї і бойовиків.

"Ми вимагаємо негайного звільнення заручників", - додав він.

Також глава МЗС висловив готовність української сторони сприяти роботі моніторингової групи ОБСЄ. !zn

Читайте також:

ОБСЄ створила контактну групу з українсько-російської кризи

В "ДНР" готові провести переговори про припинення вогню

Лавров підтримав пропозицію про зустріч 2 липня у Берліні глав МЗС РФ, ФРН, Франції та України