UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці заздрять Білорусі - Лукашенко

За словами президента Білорусі, у його країни, на відміну від інших, «є руки, мізки, голова на плечах».

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що українці і росіяни заздрять білорусам, бо ті живуть "в безпечної та спокійної країні".

"Головне, ми уникли воєн, живемо в безпечної, спокійній країні, де кожен, хто має малюка, може вийти на вулицю в будь-який час доби і бути спокійним. Нам заздрять люди з інших країн: наші брати-росіяни, українці. А ми живемо і не розуміємо, як це нам дісталося", - заявив Лукашенко 3 липня, передає БЕЛТА.

Він також порівняв Білорусь з Європою і США, натякнувши на те що, попри брак природних копалин і металів, у його країни «є руки, мізки, голова на плечах».

Крім того, президент Білорусі висловився, що в світі зараз панує "велика конкурентна боротьба, і білорусам в цій боротьбі треба вистояти, пройти красиво". Лукашенко вважає, що до цього призвела "чи рукотворна, то чи випадкова пандемія".

Читайте також: Лукашенко «дав сигнал» відкрити справу проти опонента Тихановського

Нагадаємо, Лукашенко вважає, що інші країни беруть приклад з Білорусі в боротьбі з COVID-19. Лукашенко зазначив, що білоруські методи використовує також "дружня, рідна Росія".

ВООЗ закликала Білорусь підготувати лікарні для інфікованих COVID-19 , проте президент Лукашенко наполегливо відмовляється визнавати загрозу пандемії, називаючи "неймовірною дурістю". Під натиском зростання нових випадків інфікування змушена була відмовитися від проведення параду навіть сусідня Росія.