UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці частіше не довіряють політикам, ніж навпаки – опитування

Зокрема, Зеленському не довіряють понад 60% громадян.

Серед українських політиків і чиновників українці найбільше довіряють президенту Володимиру Зеленському, йдеться в результатах опитування, проведеного «Центром Разумкова». При цьому соціологи відзначили, що до всіх політиків і чиновників, представлених в опитувальнику, респонденти частіше висловлюють недовіру, ніж довіру.

Так, Володимиру Зеленському довіряють 33% громадян. При цьому не довіряють главі держави 61%. Спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову висловлюють довіру 32%. Не довіряють голові парламенту 49% українців.

Найчастіше недовіру українці висловлюють народному депутату з «Опозиційної платформи - За життя» Віктору Медведчуку, підозрюваному в державній зраді. Таких громадян 78%, а тих, хто довіряє - 15%.

П'ятому президенту України Петру Порошенку не довіряють 75,5% громадян. Українців, які довіряють Порошенку -18%.

Одному з керівників ОПЗЖ і народному депутату Вадиму Рабіновичу не довіряють 74% громадян. А тих, хто висловлює йому довіру - 14%.

Колишньому главі МВС Арсену Авакову не довіряють 73% опитаних. Водночас про довіру до нього заявили 15%.

Лідеру партії ОПЗЖ Юрію Бойку не довіряють 73%, довіряють - 18%. У той час як лідеру «Батьківщини» Юлії Тимошенко не довіряють 72%, а висловлюють довіру - 20%.

Читайте також: Найбільше українці довіряють ЗСУ, а не довіряють росЗМІ – опитування

Дослідження провели з 29 липня по 4 серпня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Всього опитали 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, крім окупованих Криму та Донбасу. Вибірка репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.