UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські туристи застрягли у Туреччині

Турецька влада третій тиждень не дає українцям дозволу на виліт.

Українська група туристів, що складається з жителів Рівного, Києва та Запоріжжя, змушена третій тиждень перебувати в Туреччині через заборону турецької влади. Українців утримують з 17 жовтня як свідків у справі про ймовірний суїцид одного з учасників групи. Про це повідомляє одна з утримуваних туристок Ірина Громико на своїй сторінці у Фейсбук.

Група українців, прилетівши до Туреччини 15 жовтня, мала пройти Лікійською стежкою в рамках туристичного походу. Через два дні, 17 жовтня, один із членів групи вчинив акт суїциду.

Турецький суд виніс рішення встановити заборону на виїзд із Туреччини учасникам групи у складі семи осіб до завершення судово-медичної експертизи.

Тіло померлого переправили до України. Його поховали 22 жовтня.

“Завтра буде три тижні з дня трагедії. Ми не змогли полетіти за своїми квитками, тому що стоїть id заборона. Кожного вдома чекають сім'я, діти, робота, яку я, наприклад, напевно втрачу, якщо не повернуся найближчого тижня. Ми змушені переїжджати, міняємо житло з недорогого на ще дешевше. Вводимо інші засоби економії. Гроші вже закінчуються. Українське консульство на наші запити та прохання допомогти відповідає, що "в даному випадку допомога не передбачена законодавством" і на прохання робити запити, кажуть, що не можуть впливати на дії турецької сторони, - повідомляє Громико.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив сьогодні, що українські консули вже взаємодіють із турецькими правоохоронцями та звернулися до турецької сторони для проведення швидкого та неупередженого розслідування цієї справи.

У лютому через поломку літака близько 180 туристів з України застрягли на Занзібарі.

У травні через припинення непальським урядом міжнародного авіасполучення у зв'язку з пандемією коронавірусу в Непалі застрягли 107 громадян України.

У червні через те, що туристична компанія Mouzenidis Travel припинила свою діяльність, понад 500 українських туристів застрягли в Греції.