UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські прикордонники отримають на посилення кордону близько $25 млн від посольства США в Україні

Реалізація проекту запланована на 2022 рік.

Держприкордонслужба України зареєструвала, відповідно до затвердженого рішення Кабміну, спільний проект із посольством США на $20 млн щодо реалізації Проекту міжнародної технічної допомоги Україні з боку США, в рамках якого Україні, крім $20 млн, буде виділено додатково ще $4,5 млн, інформацію про це розміщено на сайті ДПСУ.

“Держкордонслужба України спільно з відділом з правоохоронних питань Посольства США в Україні провели дуже важливу роботу щодо посилення можливостей прикордонного відомства. Ми щиро вдячні нашим партнерам за допомогу у підвищенні потенціалу служби. Результатом нашої співпраці став новий проект міжнародної технічної допомоги. Зважаючи на старі та нові виклики, він спрямований на безпеку північного та східного кордонів України”, — заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Старт проекту намічено початку наступного року протягом якого і має бути реалізований. Бюджет проекту запланований у розмірі $20 млн, основними статтями видатків буде забезпечення першочергових потреб прикордонних підрозділів.

“Сучасні засоби відеофіксації та безпілотні комплекси, індивідуальний захист прикордонників, а також забезпечення їхнього розташування в польових умовах, посилення транспортом та засобами зв'язку – це потреби, які ми узгодили з нашими стратегічними партнерами. Для якнайшвидшої реалізації Проекту ми докладемо всіх зусиль і спільно оцінюватимемо ефективність. Це не єдиний новий приклад підтримки Держприкордонслужби Сполученими Штатами. У рамках співпраці з Державним Департаментом США з Програми питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) днями також зареєстровано ще один Проект. По них партнери допоможуть нам у розвитку інфраструктури кордону. Зокрема, це буде допомога у нарощуванні можливостей відомства елементами, що використовуються в облаштуванні кордону та розвитку систем дистанційного спостереження. Обсяг фінансування узгоджений у розмірі $4,5 млн”, - наголосив Дейнеко.

 

Раніше повідомлялося, що Франція збудує для Держприкордонслужби України катери. Навесні 2022 року в Україну прибуде перший катер французької суднобудівної компанії ОСЕА, у рамках контракту очікується постачання 5 суден для потреб Держприкордонслужби України в Миколаєві, 15 уже будуються у Франції.

Читайте також: Прикордонники виявили у "Борисполі" російського "агента під прикриттям"

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та загалом законопроект №5232 про Державну прикордонну службу України. Закон надає право працівникам Держприкордонслужби застосовувати фізичну силу, спеціальні засоби та вогнепальну зброю у порядку та випадках, передбачених ЗУ "Про Національну поліцію" та військовими статутами ЗСУ.