UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україні потрібно надати сучасну зброю, щоб не допустити повтору звірств РФ, як у Бучі - постпред США при ОБСЄ

Кремль відкрито заявив про свій намір захопити схід України, і події на місцях не залишають сумнівів у тому, що ми є свідками початкових етапів масованого наступу російських військ на Донбасі, сказав Майкл Карпентер членам ОБСЄ.

Україні терміново потрібно надати сучасну зброю та боєприпаси для того, щоб вона мала  можливість успішно протистояти російській агресії та захистити своїх громадян від звірств, схожих на ті, що були в Бучі, Гостомелі та Бородянці, заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час спецзасідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Україна гостро потребує сучасної зброї та боєприпасів, щоб захистити себе на цій новій і смертоносній фазі конфлікту. Вона потребує цієї зброї та боєприпасів зараз, так швидко, як тільки ми зможемо їх туди доставити. Не довгострокові контракти на закупівлю зброї, а негайне надання передових можливостей для захисту свого цивільного населення від жахів цієї війни", - сказав він.

За його словами, наразі все вказує на те, що "динаміка поля бою скоро переміститься з ближнього бою на дальній вогонь, де вирішальне значення матимуть артилерія та реактивні системи залпового вогню".

Читайте також: Якщо Путін застосує ядерну зброю, ціна для РФ буде астрономічною — Нуланд

Карпентер підкреслив, що ставки зараз високі як для України, так і для інших країн. Він попросив усіх присутніх на засіданні ОБСЄ закликати власні уряди активізуватися та діяти, не гаючи часу. 

Раніше ми повідомляли, що Пентагон шукає нові можливості для промисловості США, щоб прискорити виробництво та наростити потужності для ефективної зброї, яка потребує мінімальної підготовки та може бути швидко експортована в Україну.