UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україні потрібні п’ять складових для сильного плану економічного відновлення – Пріцкер

Пріцкевич оголосила про останній візит в Києві.

Спеціальна представниця США Пенні Пріцкер оцінила концепцію економічного відновлення України та озвучила п'ять компонентів успішності її реалізації. Про це вона розповіла на брифінгу у Києві 29 липня.

Зокрема, за її словами, необхідно сформувати список готових до реалізації проєктів, яких має бути сотні і тисячі.

Також необхідно забезпечити підтримку міжвідомчого планування: західні технічні експерти можуть працювати разом з українцями для координації дій усього уряду та підтримки розробки єдиного пріоритетного проєкту.

Читайте також: Найближчими тижнями надійде $3,9 від США – Шмигаль

По-третє, необхідне прискорення реформ "для створення фундаменту для інвестицій, процвітаючої економіки, вступу до ЄС і членства в НАТО".

Вчетверте, потрібно змусити світ залучити більше капіталу, не лише $50 млрд заморожених активів рф, а й пожвавивши страхові, перестрахувальні, фондові та банківські ринки.

По-п'яте, необхідно повернути ветеранів, ВПО і біженців додому, навчити їх навичкам, необхідним для відновлення України, і повернути до роботи.

Крім того, Пріцкер озвучила, що термін її повноважень на посаді спецпредставника спливає. 

"Вимоги Конгресу обмежують мій час на цій посаді одним роком. Тому це моя остання подорож до Києва як спецпредставниці. Але я лишаюся віддана цій місії та цій роботі", - зазначила вона.

Нагадаємо, українська влада презентувала в Лондоні загальноекономічне бачення — і промислове, і масштабне (навіть монументальне) енергетичне. За ідеєю, добре, але є нюанси.  Докладніше читайте у статті Ігоря Маскалевича "Відновлення України: амбіція проти потенції".