UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українець подарував угорському міністру уламок російського танка, який знищили біля Києва

Українець закликав угорця пам’ятати про російські танки у Будапешті.

© Inna Bezverkhaya / Facebook
Inna Bezverkhaya / Facebook
Inna Bezverkhaya / Facebook
© Inna Bezverkhaya / Facebook
Inna Bezverkhaya / Facebook
© Inna Bezverkhaya / Facebook
Inna Bezverkhaya / Facebook

Український волонтер Олексій Прокопенко подарував міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто фрагмент знищеного поблизу Києва російського танка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Кулеба прокоментував заяви угорського політика про територіальні претензії на Закарпаття: "Обламаєте зуби об Україну"

«Це зроблено в Росії, а спалено і перероблено в Україні. Носіть це як брелок на ключах від власного дому, щоб не забути, що таке російський терор, будь-ласка пам’ятайте уроки історії і що несли з собою радянські танки на вулицях Будапешту 1956 року», − сказав Прокопенко угорському дипломату під час Європейської конференції в Гарвардському університеті.

Як повідомив волонтер, Сійярто подарунок прийняв і подякував, додавши, що Угорщина «щиро хоче миру в Україні».

Читайте також: Сійярто в ОБСЄ: Постачання зброї не допомагає досягти миру, а тільки призводить до нових жертв

Очільник МЗС Петер Сійярто, як і премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан, періодично роблять скандальні заяви щодо України.

Зокрема Орбан у відносинах із Києвом, Брюсселем і Вашингтоном розігрує свою багатоходівку. Але до президентських виборів у США Київ має невеликий запас часу, коли політик буде змушений демонструвати Заходу хоч якийсь прогрес в українсько-угорських відносинах.

Чому? Про це пише Володимир Кравченко у статті «Вікно ще відчинене: чи вдасться Україні поліпшити відносини з Орбаном?».