UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна звернулася до генсека ООН через парад РФ в окупованому Криму

Представник України при ООН підкреслює, що проведення параду порушує норми міжнародного права, зокрема резолюції Генасамблеї.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця поінформував генерального секретаря ООН про проведення так званого "військово-морського параду" підрозділів ЧФ РФ в окупованому РФ Севастополі. Про це повідомляє прес-служба Постійного представництва України при ООН.

У листі Кислиця зазначив, що російський "військово-морський парад" у Севастополі 26 липня порушує норми міжнародного права, зокрема резолюції Генасамблеї.

Лист буде розповсюджено як офіційний документ Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

"Україна розглядає проведення цього заходу в тимчасово окупованому місті Севастополі без згоди української сторони як чергове порушення Російською Федерацією норм міжнародного права, зокрема численних резолюцій Генасамблеї ООН, а також законодавства України", - йдеться в листі.

Кислиця зазначив, що Київ засуджує протиправну демонстрацію РФ військової сили, а також мілітаризацію Росією тимчасово окупованих територій Криму і міста Севастополя.

Читайте також: Ми занадто повільно реагували на анексію Криму – Волкер

Раніше МЗС України направило Росії ноту протесту через парад в анексованому Криму. В ЄС також засудили спроби Росії мілітаризувати Крим, зокрема, у ЄС відреагували на закладку двох військових кораблів в Керчі і засудили заборону українцям на в'їзд в Крим без наявності російського паспорта.