UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна зуміла мобілізувати найвищий рівень підтримки миру з 2014 року — Кулеба

Глава МЗС називає цей рівень міжнародної підтримки "найвищим в історії".

Україна зуміла мобілізувати максимально можливу підтримку світових держав щодо стримання військової експансії Російської Федерації. На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми "Право на владу".

"На тлі агресивних дій Росії українська дипломатія на чолі з президентом Володимиром Зеленським мобілізувала найвищу в історії міжнародну підтримку нашої держави для захисту миру та стримування Російської Федерації від будь-яких військових авантюр", — заявив Кулеба.

Він наголосив, що Україна зараз у найсильнішій позиції за всі роки з 2014-го.

"Це проявляється у всьому. У кількості фінансової та військової підтримки, яку ми отримуємо від партнерів. В інтенсивних візитах іноземних лідерів та топчиновників до України", — наголосив міністр.

Кулеба нагадав про велику кількість телефонних розмов президента України та керівника Офісу президента, та своїх контактів з іноземними партнерами. Він наголосив, що інтенсивна та наполеглива робота у форматі мережевої дипломатії дозволяє ефективно стримувати Росію.

"Росія вже відчуває, що вона дипломатично цей раунд програє. Станом на сьогодні Росія не досягла жодних стратегічних цілей", — зазначив він.

Глава української дипломатії додав, що за попередні місяці прогнозувалося безліч дат ймовірного початку війни. Звучали й дати у грудні, і в середині та наприкінці січня. Водночас всі ці прогнози досі не виправдалися. Кулеба наголосив, що уникнути нового етапу військової ескалації вдалося саме завдяки інтенсивній та ефективній роботі дипломатів.

Читайте також: Наявна інформація не дозволяє зробити припущення про дату вторгнення РФ — Кулеба

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не зазнає тиску з боку західних союзників щодо примусового виконання Мінських угод на російських умовах.