UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна закликає світ не визнавати «референдуми» на захоплених територіях

Та просить ввести санкції проти їх організаторів.

Центральна виборча комісія заявляє про неприпустимість проведення так званих референдумів на тимчасово захоплених територіях Донеччини, Запорожчини, Луганщини, Харківщини та Херсонщини.

«Всі спроби рф отримати контроль над частиною території України — це грубе порушення державного суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться у повідомленні.

ЦВК затвердила заяву та звернулась до Міністерства закордонних справ з проханням донести її текст до іноземних держав та міжнародних організацій. Україна закликає партнерів:

Також Комісія звернулась до СБУ та ДБР щодо оперативного розслідування для недопущення організації та проведення незаконних референдумів. Всіх українців в окупації Комісія закликає  не брати участі у псевдо референдумах.

Читайте також: У Маріуполі окупанти можуть провести “референдум” про приєднання до РФ — радник мера

Окупанти планують провести «референдуми» 11 вересня, синхронізувавши їх із єдиним днем голосування в РФ. Місцеві колаборанти неодноразово заявляли, що псевдореферендуми відбудуться восени.

На Херсонщині вони продовжують готувати підґрунтя для проведення псевдореферендуму щодо можливого приєднання до Росії. Зокрема, для цього на тимчасово захоплених територіях області окупанти проводять фейкове «соціальне опитування».