UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна з усім впорається, не дивлячись на результат виборів у США — Умєров

За його словами, серед цілей Києва є повернення Запорізької АЕС.

Україна знайде спосіб впоратися з будь-якими обставинами, навіть якщо колишній лідер США Дональд Трамп виграє президентські вибори у листопаді. Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Київ наразі зосередиться на бойових діях, повідомляє AP. 

«Ми віримо в лідерство США, і ми віримо, що Америка хоче, щоб її партнери та союзники також були сильними», — сказав Умєров під час дистанційного виступу на щорічному форумі з безпеки в Аспені.

Умєров наполягає на тому, що Україна продовжить воювати, щоб повернути території, які захопили росіяни, додає AP. За його словами, «серед наших цілей» — повернення Запорізької АЕС, яку загарбники захопили на початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Умєров про дозвіл бити західною зброєю вглиб РФ: «Україна хоче функціональних рішень, щоб захистити свої міста»

Він також заявив, що Україна не зможе зупинити російські удари по своїх містах та інфраструктурі, якщо вона не зможе вразити авіабази та інші військові об’єкти в Росії, звідки наносяться удари.

«Ми хочемо це чітко сказати: ми робимо акцент на військових об’єктах, щоб вони не могли вразити мирних жителів в Україні», — сказав Умєров.

Раніше Рустем Умєров заявив, що Україна може перемогти Росію та має план для цього. Для цього потрібно, аби союзники надали більше зброї Києву та зняли заборони на її використання, зауважив міністр оборони.