UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна вступить в ЄС найближчими роками — Жовква

Заступник голови ОП також сподівається, що Угорщина не блокуватиме членство країни в Євросоюзі.

Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявив, що вступ України до ЄС станеться у найближчі роки. Про це він сказав в інтерв'ю "Європейській правді". 

"Точно не десятиріччя і не п’ятирічки. Українці, солдати на передовій, цивільні, які зараз під обстрілами, діти, які хочуть жити в європейській Україні – не дозволять нам цього. Йдеться про роки", - сказав пан Жовква.

Він також додав, що Київ сподівається, Угорщина не буде блокувати членство України в ЄС: "На жаль, не всі країни однаково думають, але точно можна говорити, що жодна країна ЄС не проти. І кожна країна має позитивну динаміку щодо ставлення до вступу України. Хоча швидкість цієї динаміки трошки різна".

Читайте також: На червневому саміті ЄС буде прийнято рішення щодо наступних етапів на шляху України до Євросоюзу – Жовква

Раніше Україна отримала опитувальник для набуття статусу кандидата члена Євросоюзу. Документ передала особисто після переговорів із Зеленським президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Вона заявила, що йдеться про прискорену процедуру, оскільки відносини України та ЄС настільки розвинені, що Брюссель не потребує відповідей.