UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна вперше візьме участь в закритому засіданні комітету НАТО

Україну представлятиме заступник міністра оборони Олександр Носов.

Україна вперше за півстоліття візьме участь в засіданні комітету Північноатлантичної ради НАТО з питань озброєнь - Конференції національних директорів озброєнь. Про це повідомляє Міноборони України.

Засідання під головуванням генсека НАТО Йенса Столтенберга відбудеться 26 жовтня. Представлятиме Україну на Конференції національних директорів озброєнь заступник міністра оборони Олександр Носов.

За словами Носова, Україна раніше залучалася до участі в засіданнях Конференції, але поки вперше йдеться про питання, що відносяться до прерогативи виключно держав-членів НАТО, зокрема, інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою і оборонно-промисловим комплексом і досягнення оптимального співвідношення військових потреб і бюджетних можливостей.

Носов акцентував увагу, що Конференція національних директорів озброєнь Альянсу буде проходити відразу після того, як минулого тижня міністри оборони країн НАТО затвердили новий план оборони союзу під час конфліктів і криз, з метою планування негайного формування сил альянсу в потрібний час і в потрібному місці.

У Брюсселі також заплановані двосторонні зустрічі заступника міністра оборони України Олександра Носова з Національним директорами по озброєнню держав-членів НАТО.

Читайте також: У Путіна визнали неможливість перешкодити Україні вступити в НАТО, але із застереженням

Раніше колишній посол США в Україні Джон Гербст заявив, що Україна не зможе стати членом НАТО протягом найближчих 10 років.