UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна виконала домовленості щодо КПВВ, таких же кроків чекаємо з боку РФ - Кравчук

За словами Кравчука, таким чином Росія нехтує тисячами життів в Донбасі

Україна повністю виконала зі свого боку домовленості щодо відкриття 10 листопада двох нових КПВВ в Донбасі в районі Щастя і Золотого Луганській області і очікує аналогічних кроків з російської сторони.

Про це в коментарі «Інтерфакс-Україна» заявив глава делегації України в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук.

"Ми розглядаємо відкриття цих пропускних пунктів як важливий внесок у виконання загальних погоджених висновків Паризького саміту 9 грудня 2019 року і домовленостей, узгоджених в рамках Тристоронньої контактній групі, і розраховуємо на відповідні кроки з російської сторони, відповідно до раніше досягнутих домовленостей", - сказав він.

Також Кравчук підкреслив, що Україна виконувала і виконуватиме домовленості, тому що вважає це своїм головним завданням для досягнення миру на Донбасі.

"Ми будемо діяти відповідально, шукаючи шляхи вирішення і долаючи всі труднощі", - зазначив він.

Глава української делегації в ТКГ звернув увагу, що у відкриття нових КПВВ на лінії розмежування 10 листопада не всі вірили, але Україна гарантувала і виконала свої зобов'язання.

"А ось чому не виконує Росія, і чому надають якийсь опір і шукають якісь причини в ОРДЛО - вони пояснити не можуть. Тим більше що мова йде про інтереси і життєві потреби тисяч людей", - вказав він.

Відзначимо, з ітуація з коронавірусів на тимчасово окупованих територіях залишається важкою. Через це роботу КПВВ «Станиця Луганська» планували обмежити до 15 листопада. Тенденції до поліпшення епідситуації в ОРДЛО поки що немає, але роботу пунктів пропуску все одно відновлять.