UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відповіла Польщі на тезу про дискримінацію

Київ закликав Варшаву відмовитися від політичних оцінок, які дисонують з реальністю. 

Польща звинуватила Україну в дискримінації поляків, яка стосується свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова. В українському МЗС озвучили свою позицію щодо цього. Речник відомства Олег Ніколенко в коментарі УП заявив, що використання тверджень про дискримінацію за даних обставин є некоректним. 

Він зазначив, що такі слова вводять в оману суспільства обох країн й не відображають реальний стан дружніх і партнерських відносин. 

"Категорично відкидаємо твердження заступника міністра закордонних справ Польщі Шимона Шинковського вель Сенка про нібито "дискримінацію" поляків в Україні. Здивовані, що ця заява пролунала наступного дня після успішного засідання у Варшаві консультаційної комісії з питань задоволення освітніх потреб представників української меншини в Польщі і польської меншини в Україні. Комісія підтвердила взаєморозуміння і обопільну відкритість до конструктивного діалогу", - заявив Ніколенко. 

Київ закликав Варшаву відмовитися від політичних оцінок, які дисонують з реальністю. 

Читайте також: Facebook звинуватили у расовій дискримінації

Раніше повідомлялося, що влада польського міста Перемишль в односторонньому порядку проводить пошукові земляні роботи на ділянці, яка є предметом двосторонніх домовленостей між Україною та Польщею та межує з Українським військовим цвинтарем. В Українському інституті національної пам'яті зазначили, що такі дії польської сторони не дозволяють нашій країні взяти до уваги результати робіт, а також викликають гостре розчарування.