UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відповіла на пропозицію ексголови МЗС Румунії «поділитися територіями» із сусідами

Заяви Марги у час, коли Україна захищається від російської агресії, дипломати назвали кричущими.

Україна вважає неприйнятними заяви колишнього міністра закордонних справ Румунії Андрея Марги щодо територіальних поступок іншим країнам.

Такі пропозиції є особливо кричущими у час коли Україна боронить свою незалежність та безпеку усієї Європи, наголошується у заяві Посольства України в Румунії.

«Шкодуємо, що колишній міністр європейської і демократичної держави Андрей Марга виступає із заявами, які ставлять під сумнів базові принципи міжнародного права, зокрема непорушності кордонів. Забезпечення повної поваги до цих принципів – основа безпеки та стабільності на континенті», - підсумовується у заяві.

Марга у розмові із журналістами агентства Digi24 стверджував, що нинішні кордони України є занадто великими, та пропонував «поступитися територією», віддавши: Угорщині – Закарпаття, Польщі – Галичину, Румунії – Буковину, а Росії – Донбас та Крим.

Читайте також: США не силують Україну сідати з Путіним за стіл переговорів — Брінк

Поки українські військові продовжують звільняти країну від російської окупації, Росія активно закликає Україну повернутися за стіл переговорів про мир (наша країна призупинила свою участь, але не виходила повністю). З аналогічними закликами стали частіше виступати союзники РФ та агенти її впливу у світі.

Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії експерти, які стежили за перебігом війни у Сирії, попереджали, що в певний час, зазнавши поразки на полі бою, РФ висуватиме «мирні ініціативи», щоб виграти час, перегрупувати війська, підвезти поповнення, боєприпаси та зброю.