UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відкриє генконсульство у Вроцлаві

Консульство планують відкрити до кінця 2021 року.

До кінця року в польському Вроцлаві буде відкрито консульство України. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар.

«Плануємо зробити це до кінця року. Триває інтенсивна підготовча робота. Протягом найближчих тижнів очікуємо призначення керівника консульської установи у Вроцлаві», - повідомив Боднар, передає "Укрінформ".

Боднар повідомив, що, з огляду на значну кількість громадян України в Польщі, розробляється також питання відкриття нових почесних консульств.

Втім, він підкреслив, що розвиток новітніх технологій дає Україні можливість цифровізувати виконання окремих консульських дій.

«Це оптимізує використання ресурсів і певною мірою компенсує необхідність відкриття нових консульських установ», - зазначив український дипломат.

На сьогоднішній день в Польщі функціонує консульський відділ при Посольстві України у Варшаві, генконсульства в Кракові та Любліні, консульство в Гданську і 11 почесних консульств в різних регіонах країни.

Читайте також: У транспорті Вроцлава ввели обслуговування українською мовою

Раніше повідомлялося про те, що в Польщі дозвіл на проживання мають понад 483,5 тис. іноземців, з яких понад 265 тисяч - українці. За даними Євростату, українці стали третьою найбільшою групою серед негромадян ЄС, які в кінці 2019 року мали дозвіл на проживання в Євросоюзі.