UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна та США опрацьовують дзвінок між Байденом та Зеленським перед самітом із Путіним в Женеві – ZN.UA

Байден зустрінеться з Путіним 16 червня

Як повідомило ZN.UA джерело в Кабінеті міністрів України, українська та американські сторони опрацьовують телефонний дзвінок між президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським напередодні саміту лідерів США та Росії у Женеві, де Байден зустрінеться з Владіміром Путіним.

Зазначимо, що перший американсько-російський саміт з часу вступу Байдена на посаду президента США відбудеться у Женеві, Швейцарія, 16 червня. Зустріч пройде наприкінці вже запланованої поїздки Байдена до Великої Британії на саміт G7 та у Брюссель на зустріч лідерів НАТО. Це дає президенту США достатньо часу, щоб вислухати американських союзників перед тим, як розпочати бесіду з Путіним.

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що на саміті буде розглянуто «повний спектр нагальних питань», оскільки США прагнуть «відновити передбачуваність і стабільність» своїх відносин із Росією.

Фактично це ж саме звучало у коментарях держсекретаря США Ентоні Блінкена під час зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим в Ісландії минулого тижня, оскільки, за його словами, метою Байдена були «передбачувані, стабільні відносини з Росією».

Раніше Джо Байден заявив про те, що має намір обговорити з Путіним хакерську атаку з боку Росії на американську компанію Colonial Pipelinе, яка відбулася на початку травня.  Також повідомлялося про те, що під час зустрічі сторони можуть підняти питання безпеки та контролю озброєнь.